نورپردازی

تاثیر نور مخفی در نورپردازی نمای بیرون ساختمان

تاثیر نور مخفی در نورپردازی نمای بیرون ساختمان

نورپردازی نمای ساختمان بیشتر از هرگونه نورپردازی در نگاه اول جلب توجه کرده و مخاطب را جذب می کند. نور مخفی نمای بیرون ساختمان یک نورپردازی نوین و منحصر به فرد است که حال و هوای دیگری به نمای ساختمان شما می دهد. زیرا در این نوع نورپردازی با پنهان بودن منبع نور، انعکاس نور ها روی قسمت های مختلف ساختمان تابیده شده و جلوه ای منحصر به فرد ایجاد می کند. علاوه براین استفاده از نورهای مخفی باعث می شود تا تداخلی در معماری نمای ساختمان ایجاد نگردد بنابراین بیشتر توصیه می گردد. همان طور که نورپردازی داخلی اهمیت دارد، نورپردازی نمای ساختمان نیز بسیار مهم و تاثیرگذار است. برای طراحی و اجرای نور پردازی مخفی نمای بیرونی ساختمان می توانید با مشاوران مجرب ویراگسترمبنا تماس حاصل کنید.

انواع روش ها و اصول نورپردازی نمای ساختمان

در نورپردازی نمای ساختمان شاید نیازی نباشد که کل قسمت های ساختمان به طور یکنواخت روشن شود چرا که همان طور که می دانیم این نوع نورپردازی خیلی جذاب و هنرمندانه نیست بلکه ایجاد کنتراست و تضاد در قسمت های تاریک و روشن است که زیبایی نورپردازی نمای ساختمان را چند برابر می کند. معماری نمای ساختمان نقش تعیین کننده و هدایت کننده در طراحی نورپردازی و نحوه ی به کار گیری نور مخفی نمای بیرون ساختمان دارد. با به کارگیری عناصر و المان های موجود در نمای ساختمان می توان هماهنگی و تلفیق بیشتری بین نورپردازی و معماری نمای بیرونی ساختمان ایجاد کرد. یکی دیگر از پارامترهایی که بهتر است مورد توجه قرار گیرد جنس متریال به کار رفته در نمای ساختمان و انتخاب لامپ ها و منابع روشنایی متناسب با آن ها است.

برجسته کردن المان های معماری و متریال مصرفی با نورپردازی

برجسته کردن المان های معماری و متریال مصرفی با نورپردازی

یکی از اهداف مهم در استفاده از نورپردازی و به ویژه نور مخفی نمای بیرون ساختمان بیشتر دیده شدن معماری و متریال به کار رفته در نمای ساختمان است. اگرچه در طول روز با استفاده از نور طبیعی خورشید کل نمای ساختمان دیده می شود اما در شب هنگام با در اختیار گرفتن ابزارهای موجود برای نورپردازی به ویژه نورهای مخفی که نقشی انکارناشدنی در نورپردازی نمای بیرونی ساختمان دارند، می توان هرآنچه را که مهم تر است بهتر به مخاطب نمایش داد. وقتی شما از سنگ هایی با طرح و نقش زیبا و برجسته در نمای ساختمان استفاده کرده اید لازم است که با نورپردازی مخفی، جلوه های آن را بیشتر نمایان کنید. زمانی که درب ورودی ساختمان با شکل، هندسه و یا رنگ خاصی استفاده شده باید با نورپردازی مخفی کمک کنید که مخاطب بهتر آن را ببیند و زیبایی های معماری نمای ساختمان شما کاملا دیده شوند.

استفاده از نورپردازی های افقی یا عمودی در نمای ساختمان

به طور معمول نور مخفی نمای بیرون ساختمان طوری اعمال می شود تا انعکاس و تابش آن به صورت عمودی ساختمان را روشن کند این کار معمولا روی ستون ها، کنار در ورودی و اطراف پنجره ها انجام می شود. گاهی از نورهای افقی نیز به صورت تلفیقی با نور های عمودی استفاده می شود. باید توجه کرد که نوع جهت لامپ ها و برد آن ها طوری نباشد که مزاحمتی برای فضای داخل ساختمان و یا ساختمان های اطراف ایجاد کند.

در نظر گرفتن ساختمان های اطراف در نورپردازی نمای ساختمان

در نظر گرفتن ساختمان های اطراف در نورپردازی نمای ساختمان

یکی از مسائل مهم در نورپردازی نمای بیرونی ساختمان توجه به نورپردازی و معماری ساختمان های پیرامون است. نور مخفی نمای بیرون ساختمان بهتر است تضاد آشکاری با نورپردازی ساختمان های اطراف ایجاد نکند برای مثال اگر در نور پردازی نمای ساختمان های اطراف از نور های رنگی زیاد استفاده شده است. استفاده از نورهای رنگی و به ویژه رنگ های ناهماهنگ با آن ها توصیه نمی شود و بهتر است از رنگ های خنثی تری مثل زرد و سفید و رنگ های ملایم استفاده گردد. زیرا این موضوع ممکن است سبب آشفتگی نوری و رنگی در محیط شده و در نگاه عابرین تصویر خوبی نداشته باشد.

نورپردازی های قابل تغییر یا برنامه پذیر

این نوع نورپردازی ها به ویژه در ساختمان های بلند و برج های مسکونی و تجاری بسیار مورد توجه است که به موجب آن نور پردازی نمای ساختمان از نظر ترکیب و طرح نور ها و رنگ بندی مطابق با یک برنامه ی از پیش تعیین شده تغییر می کند. شاید این نوع نورپردازی را در شهر های مدرن و برج های بلند بارها دیده باشید. تغییر متناوب طراحی نور پردازی موجب جلب توجه بیشتر عابرین و رهگذران به ساختمان می گردد و در شهر های مدرن و بزرگ جلوه های زیبا و جذابی به شهر می بخشد.

انواع لامپ ها و منابع روشنایی مورد استفاده

کاربرد لامپ های دفنی در نورپردازی نمای ساختمان

کاربرد لامپ های دفنی در نورپردازی نمای ساختمان

لامپ های دفنی از جمله لامپ هایی هستند که در نمای ساختمان بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. این لامپ ها در یک محل مشخص مثلا زمین یا در یک قسمت از نمای ساختمان مثل قاب پنجره ها به اصطلاح دفن شده و نور آن روی نمای ساختمان و در بخش های مختلف پرتاب می شود و انعکاس آن به چشم می آید لامپ های مخفی نور مخفی نمای بیرون ساختمان را ایجاد می کنند و در سایز و شدت نور تابشی و رنگ تنوع زیادی دارند و جزء لامپ ای LED هستند که کم مصرف نیز محسوب می شوند. این لامپ ها ضد آب هستند و طول عمر زیادی دارند.

کاربرد لامپ های وال واشر در نورپردازی نمای ساختمان

این لامپ ها در نمای ساختمان بسیار پرکاربرد هستند و معمولا از کنار هم قرار گرفتن چند عدد از آن ها یک نور یکنواخت طولی ایجاد می شود. لامپ های وال واشر انواع مختلفی دارند که می توانند نور را تا ارتفاع های مختلفی انعکاس بدهند. این لامپ ها نیز کم مصرف بوده و در برابر آب و رطوبت مقاومت دارند. وال واشرها بازدهی نوری زیادی دارند و توان مصرفی آن ها پایین است. اندازه و سایزشان مناسب بوده و کم حجم هستند و می توان در ابعاد دلخواه نیز آن ها را سفارش داد. تنظیم این لامپ ها از طریق ریموت کنترل قابل انجام است و این یکی از ویژگی های مهم این لامپ ها است که سبب شده بسیار کاربرد داشته باشد.

استفاده از ریسه های LED در نورپردازی نمای ساختمان

استفاده از ریسه های LED در نورپردازی نمای ساختمان

ریسه های LED با مصرف کم انرژی و رنگ های مختلف بسیار پرطرفدار هستند و در نمای ساختمان نیز زیاد استفاده می شوند. این ریسه ها نوری یکنواخت در طول ایجاد می کنند و زمانی که نیاز است بخشی از نمای ساختمان به صورت نواری و یکنواخت نورپردازی شود استفاده از این ریسه ها بسیار مناسب است. ریسه ها نیز جهت نور مخفی نمای بیرون ساختمان استفاده می شود زیرا معمولا خود ریسه ها در قسمت هایی از نما که قابل دیدن نباشد کار گذاشته شده و فقط پرتو های نور قابل دیدن است.

سنگ نورانی مورد استفاده در نمای ساختمان

این سنگ ها از لامپ های ال ای دی و رزین اپوکسی تهیه می شوند. منابع روشنایی به کار رفته در این سنگ ها دارای طول عمر بالایی است. ابعاد و رنگ بندی آن ها بسیار متنوع است و می توان به صورت سفارشی در شکل و رنگ دلخواه آن را تولید کرد. سنگ های ال ای دی مقاومت ضربه ای بسیار بالایی در یک محدوده ی وسیعی از دما های منفی و مثبت دارند و علاوه بر این در برابر عوامل جوی و اشعه ی ماورا بنفش مقاوم هستند بنابراین با اطمینان می توانند در نمای ساختمان به کار برده شوند. نصب آسان، وزن کم و سبک بودن از مزایای دیگر آن ها است. سنگ های نورانی ال ای دی قیمت مناسبی نیز دارند. این سنگ ها نوعی نور مخفی به شمار می روند.

استفاده از جت لایت ها در نورپردازی خطی نمای بیرونی ساختمان

استفاده از جت لایت ها در نورپردازی خطی نمای بیرونی ساختمان

جت لایت ها نور افکن های پایه داری هستند که جلوی ساختمان در یک مکان مناسب نصب شده و زاویه تابش آن ها طوری تنظیم می شود که نور روی ساختمان منعکس می گردد و از نوع لامپ های روکار به شمار می روند. منبع روشنایی جت لایت از نوع لامپ های COB هستند و یک نور خطی ایجاد می کنند. این نور پرتاب و شدت بالایی دارد و می تواند در ساختمان های چند طبقه نیز استفاده شود. برخی از انوع جت لایت ها را برای ساختمان های تا ۱۰ طبقه نیز می توان استفاده کرد. توان جت لایت ها پرتاب نور را مشخص می کند اگر نیاز باشد که پرتاب نور بیشتر باشد باید از جت لایت های با توان بیشتر استفاده شود. جت لایت ها در برابر عوامل جوی و شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت بالایی دارند.

کاربرد پروژکتورها در نمای بیرونی ساختمان

پروژکتور ها منابع روشنایی قدرتمندی هستند که انواع مختلفی دارند از جمله پروژکتور های COB و SMD، پروژکتور های متال هالید، پروژکتور های بخار سدیم و پروژکتور های مدادی. پروژکتورهای COB وSMD از نوع LED بوده و مصرف انرژی بسیار پایینی دارند این پروژکتور ها طیف نوری بدون لرزش تولید کرده و زاویه ی تابش و شدت آن قابل تنظیم است حرارت تولیدی آن ها نیز کم است. پروژکتور های بخار سدیم مانند لامپ های بخار جیوه هستند که به جای جیوه از سدیم در آن ها استفاده شده است. پروژکتور های مدادی نور با کیفیت و متراکم ایجاد می کند. در این پروژکتور ها اغلب از لامپ های پرمصرف استفاده می شود و به همین دلیل کم تر مورد استفاده قرار می گیرند.

نورپردازی نمای بیرونی ساختمان های کلاسیک یا مدرن

نورپردازی نمای بیرونی ساختمان های کلاسیک یا مدرن

هنگام طراحی نورپردازی نمای بیرونی ساختمان و انتخاب ابزار و منابع روشنایی مناسب یکی دیگر از پارامترهای مهم و کلیدی توجه به سبک و نوع کلی معماری ساختمان است. مسلم است که نورپردازی نمای بیرونی یک ساختمان کلاسیک با یک ساختمان مدرن بسیار متفاوت خواهد بود. تعداد طبقات ساختمان و نوع کاربری آن از جمله تجاری یا مسکونی بودن موارد مهمی هستند که روی طراحی تاثیر می گذارند و بسیار باید به آن ها دقت شود.

نورپردازی نمای ساختمان های کلاسیک

در ساختمان های کلاسیک معمولا هدف نمایش شکوه و لوکس بودن نمای ساختمان است این ساختمان ها معمولا تعداد طبقات کم تری دارند و در آن ها برای نورپردازی علاوه بر نورهای مخفی از نورپردازی دکوراتیو و چراغ های لوکس و زیبا نیز می توان استفاده کرد. چراغ های بزرگ متناسب با نما در بخش های مختلف کارگذاری می شود. برای مثال می توان از دیوار کوب ها استفاده کرد که دو سمت در ورودی ساختمان نصب شوند و یا یک چراغ دکوراتیو بزرگ جلوی درب ورودی و یا در قسمت بالایی ساختمان ( برای ساختمان های با طبقات کم) استفاده کرد و عظمت و شکوه ساختمان را نمایان کرد.

نورپردازی نمای ساختمان های مدرن

نورپردازی نمای ساختمان های مدرن

نورهای مخفی در نمای بیرونی ساختمان های مدرن بیشتر از نورهای آشکار استفاده می شود. به طور معمول استفاده از خطوط و اشکال هندسی منظم و نامنظم، استفاده از متریال های خاص با رنگ های معمولا خنثی از ویژگی های ساختمان های مدرن هستند. گاهی در این ساختمان ها از شیشه های بسیاری استفاده می شود که برای نورپردازی نمای ساختمان باید طراحی نور مخفی را هماهنگ با آن ها لحاظ کرد. معمولا نور مخفی در امتداد همین ویژگی های معماری ساختمان های مدرن مثل اشکال و خطوط به صورت نواری و یکنواخت با استفاده از ریسه های LED انجام می گردد. گاهی هم نیاز است تا در برخی قسمت ها نورهای نقطه ای، باریکه ای از نور را ایجاد کنند. 

نورپردازی نمای بیرونی ساختمان های تجاری

نورپردازی نمای ساختمان وابسته به نوع کاربری آن است. ساختمان های تجاری اغلب سبکی متفاوت از ساختمان های مسکونی دارند حتی خود ساختمان های تجاری هم در نورپردازی نما بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. برای مثال نور پردازی هتل ها و تالارها با نور پردازی ساختمان ها و مجتمع های خرید و یا دفاتر تجاری شرکت ها متفاوت اند در نورپردازی نمای ساختمان های تجاری هدف اصلی آشکار کردن ویژگی های خدماتی آن ساختمان است برای مثال نورپردازی نمای بیرونی ساختمان یک استخر باید به گونه ای باشد که حس آب و شنا را بیشتر در افراد زنده کند تا بتواند مشتری بیشتری جذب نماید. استفاده از نور پردازی های برنامه پذیر و قابل تغییر در نمای ساختمان های تجاری بیشتر کاربرد دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *