نورپردازی

نورپردازی کابینت ها

نورپردازی کابینت ها

نورپردازی کابینت ها و تاثیرات آن

نورپردازی کابینت یکی از اقدامات بسیار تاثیر گذار در دکوراسیون داخلی منزل به حساب می آید. همان طور که می دانید آشپزخانه یکی از مهم ترین قسمت های منزل در دکوراسیون داخلی می باشد که چشم انداز منزل را به شدت تاثیر شعاع قرار می دهد. در دکوراسیون داخلی منزل در ابتدا تمام تمرکز خود را روی طراحی آشپزخانه قرار دهید. توجه کنید که کابینت ها در آشپزخانه نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. از عنوان های موجود در این مقاله می توان به همه چیز درباره نورپردازی کابینت های ام دی اف و های گلاس، در کدام قسمت های کابینت می توان نورپردازی انجام داد؟ ، تجهیزات نورپردازی مناسب برای کابینت آشپزخانه، نورپردازی کابینت ام دی اف و بهترین روش اجرا، نورپردازی کابینت های گلاس و مناسب ترین نور برای آن، بهترین مدل نورپردازی کابینت کلاسیک، موارد مهمی که باید در نورپردازی کابینت رعایت شود و …. اشاره کرد.

اجزای نور پردازی انواع کابینت ام دی اف و هایگلاس

همه چیز درباره نورپردازی کابینت های ام دی اف و های گلاس

کابینت ها انواع مختلف و متنوعی دارند که انتخاب آن ها به عوامل مختلفی چون سلیقه افراد، توان مالی آن ها، مساحت و یا متراژ آشپزخانه ها و … بستگی دارد. از انواع کابینت ها می توان به کابینت های ام دی اف، کابینت های هایگلاس، کابینت های فلزی و …. اشاره کرد که هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند. قبل از این که به نورپردازی کابینت های ام دی اف و های گلاس بپردازیم بهتر است به معرفی کابینت های ام دی اف و های گلاس بپردازیم.
کابینت های گلاس یکی از انواع کابینت ها می باشد که امروزه مورد استقبال اکثر افراد قرار گرفته است. این نوع کابینت ها دارای ظاهر براق و شفاف می باشند که جلوه ویژه ای ایجاد می کنند. به عبارت دیگر ظاهر آن ها شبیه به شیشه بوده و کاملا براق هستند. نور را را به خوبی منعکس می کنند و جذابیت محیط را افزایش می دهند.
اما کابینت های ام دی اف نمونه دیگری از کابینت ها می باشند که در مدل های مختلف و متنوع طراحی و تولید شده اند. طیف رنگی بسیار گسترده ای دارند و حالت آن ها اغلب مات می باشد.
نورپردازی کابینتهای ام دی اف و های گلاس به روش های مختلف و متنوع انجام می شود که هر کدام تاثیر های منحصر به فردی دارند. به عنوان مثال در نورپردازی کابینت ها می توان از حالت خطی و یا نقطه ای استفاده کرد. همچنین می توان نور های مخفی را به سمت پایین و یا به سمت کابینت ها متمرکز کرد. انتخاب هر کدام از روش های نامبرده به عوامل مختلفی چون سلیقه افراد، سبک معماری، متراژ آشپزخانه، نوع و ارتفاع کابینت ها و … بستگی دارد. توجه کنید که در نورپردازی کابینت ها به صورت خطی از لامپ های نواری استفاده می شود که انواع مختلفی دارند اما در نورپردازی نقطه ای اغلب از چراغ های توکار استفاده می شود که در مدل های مختلف طراحی و تولید شده اند.

نور پردازی خطی کابینت های هایگلاس

عوامل مختلفی در قیمت نهایی نورپردازی کابینت ها تاثیر دارد که می توان به نوع چراغ های مصرفی، متراژ چراغ های استفاده شده، کیفیت متریال های استفاده شده، هزینه نصب و اجرا، نوع نورپردازی کابینت ها اشاره کرد.
همان طور که گفته شد کابینت های هایگلاس ظاهر براق و شفافی دارند، در نتیجه نور را به خوبی منعکس می کنند. به همین دلیل تاثیر نورپردازی در کابینت های گلاس چندین برابر بیشتر از کابینت ام دی اف خواهد بود. ناگفته نماند که در نورپردازی کابینت های گلاس باید دقت نظر بسیار بالایی به خرج داد. اگر نورپردازی کابینت های گلاس با دقت بالا انجام نشود، نه تنها تاثیر مثبت در زیبایی ظاهری ندارد بلکه تاثیر منفی خواهد داشت.

نور پردای کابینت ام دی اف با نورهای هالوژنی

در کدام قسمت های کابینت می توان نورپردازی انجام داد؟

یکی از سوال هایی که پیرامون نورپردازی کابینت ها ممکن است برای افراد ایجاد شود این است که کجای کابینت ها را می توان نورپردازی کرد ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت تمام قسمت های کابینت ها مانند بالای آن ها، زیر کابینت ها، فضا بین کابینت ها، داخل کابینت ها و … را می توان به روش های مختلف نورپردازی کرد. در ادامه در مورد هر کدام از آن ها توضیح داده ایم.

نورپردازی زیر کابینت ها

یکی از جا هایی که می توان نورپردازی کابینت ها را اجرا کرد، زیر آن ها می باشد. در زیر کابینت ها می توان از نورپردازی های نقطه ای و یا نواری استفاده کرد که انتخاب آن ها به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر در آشپزخانه شما یک ردیف کابینت دیواری وجود دارد به راحتی می توانید برای نورپردازی قسمت زیر کابینت ها اقدام کنید.

نورپرداری نقطه ای زیر کابینتی در آشپزخانه

نورپردازی بالای کابینت ها

یکی دیگر از جاهایی که می توان کابینت ها را نورپردازی کرد، قسمت بالای آن ها می باشد. در حقیقت می توانید لبه بالایی کابینت های را تحت شعاع قرار دهید و از ریسه های منحصر به فرد استفاده کنید. این نوع نورپردازی اغلب برای لبه بالایی کابینت های دیواری انجام می شود که جلوه ای بی نظیر به آشپزخانه می دهد.

نورپردازی اجرا شده توسط نورهای خطی در بالای کابینت ها

نورپردازی داخل کابینت ها و کشو ها

از دیگر بخش هایی که می توان نورپردازی را اجرا کرد، داخل کابینت ها و کشو ها می باشد. برای نورپردازی داخل کابینت ها نیز می توانید از نورپردازی های تکه ای و یا نواری استفاده کنید. همچنین می توانید از چراغ های سنسوری استفاده کرد تا به محض باز کردن درب کابینت ها، چراغ های مورد نظر روشن شوند.

نورپردازی داخل کابینت ها با چراغ های خطی

نورپردازی خطی داخل کشوی کابینت آشپزخانه

نورپردازی در قسمت ویترین کابینت ها

ویترین و یا دکور های تعبیه شده در کابینت ها، تاثیر بی نظیری در دکوراسیون داخلی منازل و آشپزخانه دارند. این قسمت ها را می توان نیز نورپردازی کرد. برای نورپردازی ویترین های موجود در کابینت ها می توان قسمت زیرین کابینت ها، قسمت بالای آن ها، داخل ویترین و … را تحت شعاع قرار داد.

نورپردازی در قسمت ویترینی کابینت با چراغ های هالوژنی

بین درب کابینت ها

اگر کابینت های شما به گونه ای طراحی شده است که درب آن ها با هم فاصله دارند. به عبارت دیگر بین درب کابینت ها فضای خالی وجود دارد می توانید در بین آن ها از نور مخفی استفاده کنید. در این حالت می توانید از چراغ های نواری استفاده کنید.

تجهیزات نورپردازی مناسب برای کابینت آشپزخانه

از دیگر مباحث بیان شده در این مقاله، معرفی تجهیزات مورد نیاز برای نورپردازی کابینت ها می باشد. در این قسمت قصد داریم وسایل و یا تجهیزات مورد نیاز جهت نورپردازی کابینت ها را معرفی کنیم. لامپ های هالوژنی، ریسه های ال ای دی و اس ام دی، چراغ های خطی و …. از تجهیزات مورد نیاز در نورپردازی آشپزخانه و کابینت ها می باشند. هر کدام از آن ها مزیت ها و معایب منحصر به فردی دارند که ادامه آن ها را بیان کرده ایم.

لامپ های ال ای دی و اس ام دی

یکی از انواع تجهیزات و یا وسایل مورد نیاز برای نورپردازی کابینت ها لامپ های ال ای دی و یا اس ام دی می باشند. این نوع لامپ ها یکی از پرکاربرد ترین لامپ ها می باشند که به صورت ریسه ای و یا شلنگی طراحی و تولید شده اند. لامپ های ریسه ای اس ام دی نمونه جدید از لامپ های ال ای دی می باشند که در قسمت پشت آن ها چسب منحصر به فردی تعبیه شده است که به راحتی می توان آن ها را به محل مورد نظر متصل کرد. از این نوع چسب ها می توان در قسمت پایین کابینت ها، در قسمت پایین آن ها استفاده کرد. لازم به ذکر می باشد که برای نورپردازی قسمت زیرین کابینت ها بهتر است از ریسه های ال ای دی استفاده نشود.

اجرای نورپردازی کابینت با ریسه های LED

از مزیت های ریسه های اس ام دی می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • روشن شدن آن ها در کوتاه ترین زمان ممکن و رسیدن به حداکثر شارژ نوری
  • مقاومت بسیار بالای آن ها در برابر شوک های الکتریکی، ضربه و فشار
  • یکی دیگر از ویژگی های این نوع لامپ ها، طول عمر بالای آن ها می باشد. در حقیقت لامپ های اس ام دی تقریبا ۵۰ هزار ساعت عمر دارند.
  • قابلیت نصب در محیط های مرطوب، غبار آلود و … از دیگر ویژگی های این نوع لامپ ها به حساب می آید.
  • از ویژگی های بارز این نوع لامپ ها، کاهش مصرف انرژی می باشد. این نوع لامپ ها به دلیل مصرف بسیار کم انرژی توانسته اند رضایت همگان را جلب کنند.
  • هنگامی که این نوع لامپ ها روشن هستند، گرمای زیاد ایجاد نمی کنند. در حقیقت عدم تولید گرمای زیاد از دیگر ویژگی های آن ها به حساب می آید.

نورپردازی ریسه ای کابیت با ریسه اس ام دی

از مزیت های ریسه های ال ای دی می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • یکی از مزیت ها و یا ویژگی های ریسه های ال ای دی درخشندگی بسیار بالا آن ها می باشد. در حقیقت استفاده از این نوع لامپ ها در نورپردازی کابینت ها، تاثیرات بی نظیری خواهد داشت.
  • مصرف بسیار پایین انرژی از دیگر مزیت های این نوع لامپ به حساب می آید. لامپ های ال ای دی نوعی از لامپ های کم مصرف می باشند که به صرفه جویی در هزینه ها کمک می کنند.
  • در ساختار این نوع لامپ ها از لنز های متقارن استفاده شده است که به توزیع یکنواخت نور کمک می کنند.

نورپردازی کابینت آشپزخانه با ریسه های ال ای دی

لامپ های هالوژنی

نمونه دیگری از لامپ های مصرفی در نورپردازی کابینت ها، لامپ های هالوژنی می باشند. این نوع لامپ ها مزیت های مختلفی دارند که می توان به کیفیت نور، ابعاد کوچک و متنوع، هزینه کم تر، قابلیت تنظیم نور اشاره کرد. از معایب لامپ های هالوژنی نیز می توان به وجود اجزا پنهان در ساختار آن و حساس بودن آن ها اشاره کرد.

نورپردازی هالوژنی در آشپزخانه های مدرن

نورپردازی کابینت ام دی اف و بهترین روش اجرا

کابینت ام دی اف یکی از متنوع ترین و البته مرسوم ترین کابینت ها می باشد. این نوع کابینت در مدل های مختلف، سبک ها متنوع، رنگ های گوناگون و ابعاد گسترده طراحی و تولید شده است. برای نورپردازی کابینت های MDF و همچنین سایر کابینت ها باید المان ها و یا نکته های مختلفی را مد نظر قرار داد تا بهترین نورپردازی، اجرا شود. برای اجرای نورپردازی کابینت ها به ویژه کابینت های ام دی اف باید ارتفاع کابینت ها، مدل آن ها، رنگ کابینت ها و متراژ آشپزخانه را مد نظر قرار داد تا بهترین طراحی و اجرا انجام گیرد. به عبارت دیگر :

  1. اگر کابینت های دیواری به سقف نزدیک می باشند، می توانید از نور های مخفی در قسمت بالایی کابینت ها استفاده کنید.
  2. اگر فاصله بین کابینت های دیواری و کابینت های زمینی زیاد است، بهتر است برای نورپردازی کابینت ها از نورپردازی نقطه ای استفاده کنید. برای اجرای چنین نورپردازی ای بهتر است از لامپ های هالوژنی استفاده کنید.
  3. در صورتی که کابینتهای ام دی اف به گونه ای طراحی شده اند که در قسمت پایین کابینت ها، لبه و یا زه قرار گرفته است می توانید از لامپ های ریسه ای و یا شلنگی استفاده کنید.

نورپردازی زیر کابینتهای MDF

نورپردازی کابینت های گلاس و مناسب ترین نور برای آن

کابینتهای های گلاس یکی از مدرن ترین کابینت ها می باشد که برای معماری با سبک مینیمال بهترین گزینه است. به عبارت دیگر این نوع کابینت ها بر اساس سبک مینیمال طراحی و تولید شده اند و بسیار ساده می باشند. در ساختار این نوع کابینت ها از اکسسوری های مختلف و متنوع استفاده نشده است. لازم به ذکر است که دستگیره این نوع کابینت ها توکار بوده و جلوه ظاهری نیز ندارد. در نورپردازی کابینت های گلاس بهتر است از نور های مخفی استفاده کنید و المان های مختلفی را مد نظر قرار دهید. از المان های مهم در نورپردازی کابینت های گلاس می توان به رنگ کابینت ها، ابعاد آن ها، متراژ آشپزخانه و ….. توجه کرد. به عبارت دیگر :

  1. اگر کابینت ها انتخابی شما تیره هستند و یا محیط اطراف آن تیره هستند باید از میزان نور بیشتری استفاده شود. برای افزایش روشنایی محیط می توانید از نورپردازی های مختلف استفاده کنید.
  2. اگر متراژ آشپزخانه شما کم است، بهتر است در نورپردازی کابینت ها به محیط بین کابینت های دیواری و زمینی دقت کنید. ناگفته نماند که استفاده از نور های رنگی مانند بنفش ، صورتی و …. به کوچک تر به نظر رسیدن محیط آشپزخانه کمک می کند.

نورپردازی کابینت های گلاس با نور های خطی

نورپردازی ویترین کابینت های هایگلاس در آشپزخانه مدرن

بهترین مدل نورپردازی کابینت کلاسیک

کابینت های کلاسیک یکی دیگر از انواع کابینت ها می باشند که بر اساس سبک کلاسیک طراحی و تولید شده اند. این نوع کابینت ها توانسته اند سر و صدای زیادی به پا کنند. توجه کنید که نورپردازی کابینت کلاسیک برای محیط هایی مورد استفاده قرار می گیرد که سبک معماری داخلی آن ها کلاسیک باشد. مهم ترین متریال در سبک معماری کلاسیک چوب های منبت کاری شده، می باشد. در این سبک از معماری اغلب از رنگ های گرم ، لوستر های چوبی، اکسسوری های چوبی با معرق کاری های زیبا استفاده شده است. لازم به ذکر می باشد که در نورپردازی کابینت کلاسیک نیز از نور های گرم انجام می شود. ناگفته نماند که استفاده از لامپ های کوچک که لومن خروجی کمی دارند در کنار قسمت های معرق کاری شده، جلوه ای بی نظیر ایجاد می کند.

نورپردازی داخلی و زیرکابینتی کلاسیکاجرای نورپردازی کابینت آشپزخانه کلاسیک

موارد مهمی که باید در نورپردازی کابینت رعایت شود

در اینجا قصد داریم به بیان نکته های بسیار مهم در نورپردازی کابینت ها بپردازیم. به عبارت دیگر باید ها و نباید های نورپردازی کابینت را بیان خواهیم کرد.

  1. قبل از هر چیز نوع کابینت های خود را متناسب با سبک معماری داخلی ساختمان انتخاب کنید و سپس متناسب با آن برای نورپردازی کابینت اقدام کنید.
  2. نور لامپ های استفاده شده در نورپردازی کابینت را متناسب با رنگ کابینت ها انتخاب کنید.
  3. در صورتی که متراژ آشپزخانه شما کوچک است، بهتر است از لامپ هایی با رنگ سفید برای نورپر دازی کابینت ها استفاده کنید.
  4. یکی دیگر از نکته های بسیار مهم در نورپر دازی کابینتها با متراژ کوچک آشپزخانه، توجه به کابینت های دیواری و زمینی می باشد. به عبارت دیگر می توانید برای بزرگ تر جلوه دادن محیط آشپزخانه از نورپردازی پایین کابینت های زمینی غافل نشوید.
  5. در صورتی که فاصله بین کابینت های دیواری و زمینی کم است، می توانید از نورپردازی نقطه ای استفاده کنید.

نورپردازی خطی در شلف آشپزخانهنورپردازی با نورهای خطی برای کابینت کلاسیک

جمع بندی نهایی

نورپردازی کابینت تاثیر بسیار زیادی در دکوراسیون داخلی دارد. در نورپردازی کابینت ها باید المان ها و نکته های مختلفی را مد نظر قرار داد، در نتیجه برای انجام این کار از فرد ماهر کمک بگیرید. لازم به ذکر می باشد که هر چقدر این کار تخصصی تر و اصولی تر انجام شود، نتایج بهتری خواهد داشت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *